به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، ۲۱ مهرماه ۱۳۶۲، همزمان با دهه اول محرم، ۲۸ نوجوان و جوان بسیجی یزدی که به جبهه غرب اعزام شده بودند، در روستاهای «نیر» و «تنگیسر» کردستان با نیروهای دموکرات ضد انقلاب درگیر شدند، در این شبیخون ناجوانمردانه، تعدادی از این نیروهای بسیجی به شهادت میرسند و با خیانت معدودی از فریب خوردگان بومی منطقه، بقیه آنها به اسارت حزب دموکرات در میآیند و با بدترین نوع شکنجه، مظلومانه به شهادت میرسند که این سند تاریخی، نمونهای از ظلم و جنایات بی شمار گروهکهای تروریستی ضد انقلاب است.
با گذشت چهار دهه از آن جنایت، بیست و دوم مهرماه، محفل شب خاطره «غرب خون» به همت حوزه هنری استان یزد و همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری یزد و هیئت انصار الشهداء با حضور مسئولان استانی و خانواده شهدا و مردم متدین یزد در مجتمع فرهنگی کربلا برگزار شد.
در این محفل، سردارحسن رستگارپناه فرمانده سابق سپاه کردستان، حسن مسموتی باوی از همرزمان شهدای یزدی و فاطمه ارشاد- مادر شهید محمدرضا زحمتکش از شهدای یزدی جبهه غرب- به بیان خاطره پرداختند.
اجرای تعزیه، پخش پشت صحنه مستند پولیتزر برای اولین بار، اجرای گروه سرود و تجلیل از خانوادههای معظم شهدا از دیگر برنامه های شب خاطره غرب خون بود.
در این محفل، سردار سرتیپ پاسدار حسن رستگارپناه ، رئیس مرکز ملی مطالعات امنیت پایداردانشگاه امام حسین(ع)، یکی از سخنرانانی بود که با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، بعد از بیان روایتی از چگونگی شکلگیری گروهک های جنایتکار و حزب دموکرات و جنایتهای ضد انقلاب گفت: به دلیل نفوذ عوامل مذبذب، سست عنصر و بی اراده ، در نیمه دوم سال ۵۸ تمامی شهرهای کُردی سقوط کرد و به دست عناصر ضد انقلاب افتاد، در این زمان ، شهید بهشتی ، شهید بروجردی را برای بررسی اوضاع و خواستههای مردم به منطقه میفرستد؛ حرف مردم کرد مسلمان این بود که اگر دولت نمیتواند مارکسیستها و کمونیستها و کسانی که علیه اسلام در این جغرافیا عمل کردند را بیرون کند اسلحه به ما بدهد ، خودمان آنها را از شهرمان بیرون میریزیم.
فرمانده سابق سپاه کردستان با بیان این که شهید بروجردی، سازمانی به نام «پیشمرگان مسلمان کُرد» را سازماندهی و آماده کرد و شهرهای کُردی پس از مدتی نبرد آزاد شد، ادامه داد: ۴۰۰ نفر در سنندج به شهادت رسیدند تا این شهر آزاد شد و در ادامه، سایر شهرهای کردستان آزاد شد.
سردار رستگارپناه افزود: در سال ۶۱ و ۶۲ برای تأمین امنیت مردم این منطقه تصمیم گرفته شد امنیت در مناطق دارای جمعیت درعمق جغرافیای کردی ایجاد شود و با سرعت عمل، این حرکت انجام شد. یکی از این مناطق ، تقریبا مثلثی بین سنندج، کامیاران و سروآباد، یعنی منطقه نِیر، محراب و تنگیسر است؛ این منطقه پیچیدهترین، سختترین و مهمترین نقطهای بود که باید در آنجا پایگاه ایجاد میکردیم و سپاه پاسداران قرارگاهی را دایر میکرد.
وی ادامه داد: تعدادی از مردم مسلمان و طرفدار انقلاب اسلامی که در این منطقه زندگی میکردند با سپاه برای تأمین امنیت منطقه اعلام آمادگی کردند. پاکسازی آغاز شد و ضد انقلاب مجبور به فرار به سمت مریوان و پاوه و خارج از مرزشد.وقتی ضد انقلاب دید همه جغرافیا را از دست داده و همه مردم به طرفداری نظام اسلامی برخاستند تصمیم گرفت با شیطنت و خباثت دوباره در این جغرافیا به دلیل پیچیدگی سرزمین وارد شود و پایگاهی که در آنجا دایر بود و عزیزان یزدی در آنجا حضور داشتند و امنیت را برقرار کرده بودند مورد تهاجم قرار داد.
فرمانده سابق سپاه کردستان با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید سیدحسین فیض اردکانی گفت: این شهید گرانقدر قبل از اعزام این نیروها به منطقه با آنان صحبت میکند و این جوانان و رادمردان تاریخ انقلاب اسلامی اعلام میکنند که سختترین جغرافیا را به ما بدهید و ما میرویم در آنجا و برای اسلام و انقلاب جانفشانی میکنیم و امنیت ایجاد میکنند و اینچنین هم شد.اما شیطنت و خباثت عناصری در آن جغرافیا، کربلای جدیدی را در آن منطقه آفرید و این عزیزان به تعبیری مثله شدند به نحوی که تعدادی از پیکر پاک این شهدای گرانقدر قابل شناسایی نبود.
وی بیان کرد: پس از این واقعه، شهید حاج اکبر آقابابایی که مسئول عملیات سنندج بود و دو سال آخر جنگ، فرمانده تیپ الغدیر یزد بود با سازماندهی نیروها به منطقه اعزام شدند و وقتی به روستای «نِیر» رسیدند با پیکر قطعه قطعه شهدا رو برو شدند.
پولیتزر، ماندگاری یک حماسه
رئیس مرکز مطالعات دانشگاه امام حسین(ع) ضمن قدردانی از مصطفی ملاحسینی کارگردان فیلم «پولیتزر» و مجموعهای که بعد از ۴۰ سال این واقعه تاریخی و این شجاعت، شهامت و جانفشانی رزمندگان یزدی در آن منطقه را مستند و ماندگار کردهاند گفت: بعد از گذشت ۴۰ سال هنوز شجاعت و شهامت فرزندان این مرز و بوم زنده است و گویای این امر است که شهدا ماندگارند و ناظر بر اعمال ما هستند و توانستند با جانفشانی و نثار خون مطهر خویش درخت انقلاب را تنومند و انقلاب را یاری کنند.
انتهای پیام/
نظر شما